Ukrayna

Ukrayna Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Ukrayna’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk öncelikleri vize başvurusu için evrakların hazırlanmasıdır. Ukrayna öğrenci vizesi için öncelikle üniversite için davetiye başvurusu yapılır ve davetiyesi sonuçlanan öğrenci için konsoloslukta vize işlemleri başlar.

1.Ukrayna öğrenci davetiyesi için gerekli evraklar

Süreç : 7 ile 15 gün arasında sürmektedir.
  1. Lise veya üniversite diploması
  2. Lise veya üniversite transkripti
  3. Pasaport (Bitiş süresi minimum 2 senelik olmalı. Bizim tavsiyemiz 10 yıllık pasaport alınmasıdır.)

Öğrencimizin talep ettiği üniversiteye listedeki 3 adet olan evraklar gönderilerek davetiye talebinde bulunulur. Davetiye talebinde bulunduğumuz üniversite öğrencinin evraklarının kontrolü için Kiev Dış işleri bakanlığına evrakları mail yoluyla iletir. Dış işleri bakanlığı tarafından onaylanan evraklar doğrultusunda davetiye çıkartılır. Öğrencinin davetiyesi Kiev’den danışmanlarımız aracılığıyla Ankara’ya getirilir ve vize işlemleri için start verilir.

Ukrayna öğrenci davetiyesi vize işlemleri için Ukrayna konsolosluğu tarafından talep edilmektedir. Öğrenci davetiyesi olmadan vize işlemlerine başlanılamaz. Davetiyenin sadece orjinali kabul edilmektedir ve bundan dolayı davetiye Kiev’den Ankara’ya getirilmektedir.
Ukrayna’da üniversite fiyatları 2020 güncel listesine bakmak için bu linki kullanabilirsiniz. https://www.ukraynauniversite.com/ukrayna-universite-fiyatlari-2020/

Örnek Öğrenci Davetiyesi

Kişisel verileri koruma kanunun gereği belgenin üzerindeki bilgiler gizlenmiştir.

ukrayna davetiye

2.Ukrayna öğrenci vizesi için gerekli evraklar

Süreç : 7 ile 30 gün arasında sürmektedir.

Ukrayna öğrenci vizesi için 1.adımdaki davetiye gelene kadar aşağıdaki evraklar öğrenci tarafından hazırlanması gerekmektedir.

  1. Lise veya üniversite diploması (Aslına Apostil Onaylı)
  2. Lise veya üniversite transkripti (Aslına Apostil Onaylı)
  3. Sağlık Raporu aile hekiminden olabilir (Aslına Apostil Onaylı)
  4. HIV/AIDS Testi (Aslına Apostil Onaylı)
  5. Formül-A doğum belgesi (Aslına Apostil Onaylı)
  6. Pasaport Aslı (Minimum 2 yıllık olması gereklidir. Tavsiyemiz 10 yıllık pasaporttur.)
  7. 24 Adet Biyometrik fotoğraf
  8. Sağlık Poliçesi (Hazırlık Paketlerine Dahildir.)
  9. Vize için vekaletname
NOT : Listedeki evraklardan 1,2,3,4,5 numaralı olanlar Ukraynaca yeminli tercüme işlemleri yapıldıktan sonra noterden onaylatılacaktır. Hazırlık paketinde çeviri ve noter ücretleri dahildir.

Örnek Öğrenci Vizesi

Kişisel verileri koruma kanunun gereği belgenin üzerindeki bilgiler gizlenmiştir.

ukrayna ogrenci vizesi

Vize pasaportun bir sayfasına yapıştırılır ve konsolosluk tarafından teslim edilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Hemen Ara